Om mig

Jag som skriver och ritar ”Magikonsult” heter Magic Frigren. Jag är serieskapare och författare. Hittills har jag publicerat Magikonsult (som svenskt album, i Homemade Comics och i den amerikanska nyhetstidningen Zenith News.) Jag har även gett ut fantasyromanen Transformationen som är första delen i en trilogi.

Ni kan läsa mer om mig och mina projekt på min personliga hemsida  HÄR .

Magikonsult är min första serie (utom det där andra serieförsöket vi inte pratar om….) Min inspiration till Magikonsult  är en blogg jag har om övernaturliga fenomen:  missmagicgirl.. Jag ville fantisera vidare om myter, väsen och sägner jag läst om och göra det till en följetång. Jag har själv läst och nördat in mig på det övernaturliga sedan tidig tonår och ville ha en hjältinna som gjort detsamma.

Samtidigt så ville jag inte att min huvudperson skulle veta allt och vara beredd att möta vad som helst. Därifrån fick jag idén att Lizzy har läst om det övernaturliga hela sin uppväxt men aldrig stött på det i verkligheten. På det sättet kan du, jag och Lizzy utforska det okändas värld tillsammans!
Under kan ni se min första karaktärsdesign av Lizzy:

tumblr_nxwr4kkogn1r73hkwo1_1280

Ursprungligen hade jag tänkt rita hela serien i svartvitt och Lizzy skulle ha varit något form av väsen med horn och grejer. Så…. blev det inte. Innan jag började planera Magikonsult hade jag aldrig gjort digital konst på datorn. Vanligen gjorde jag extremt detaljerade bläckteckningar som tog minst någon månad var.

Jag insåg snabbt att serien jag ville göra inte passade i den stilen. Dels för att varje sida skulle ta år att slutföra och dels för att min historia hade utvecklats till en komedi och kändes mer rätt i färg (Hej, roliga hårfärger!). Så jag började ge mig in i digital konst och öva på det.
De första sidorna när Lizzy träffar Spökis tog lång tid innan jag kände mig redo att dela på nätet. Men jag är glad att jag kämpade på och jag strävar ständigt efter att bli bättre. (Jag bara måste eftersom Lizzys historia har fått liv inom mig och vill ut!!!)

Om ni har frågor om mig eller om Magikonsult så är det bara att skriva en kommentar här på sajten eller maila mig på missmagicgirl@hotmail.se

Cheers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.